Author Topic: Madness in VP9.1.2  (Read 7280 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Madness in VP9.1.2
« on: July 02, 2013, 06:53:02 PM »
If this subforum is intended for newer tables, I trust that someone will happily let me know :Whiteflag:

I haven't had much time recently to immerse in the hobby, and haven't updated to VP9.1.3 or above yet, but I grew a wild hair and decided to try JP's Medieval Madness v2.3.2, which I downloaded on July 10, two years ago. Where, I asked myself, did this big white rectangle come from? My preferences are set (or were; I've tried 'em all) at 1024 max res, Alpha off, Hardware Rendering off (ATI HD4670 AGP), etc. etc.etc. The Rectangle Remains.

As far as I remember, the only thing VP9.1.x needed back then is Freeimage.dll, which I have. Any chance this table somehow got another update or something?

(Dilemma: I attached a screenshot, but it didn't show up in Preview. Here goes nuttin'!)
Edit: Ahhh!! There it is!
« Last Edit: July 02, 2013, 06:54:53 PM by GSGregg »

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #1 on: July 02, 2013, 07:44:21 PM »
It's cool. Although vp has seemed to have endless new versions, it sounds like your graphics card. Try 512 for textures. You're running xp, so I can't say compatability mode.
Tremble in fear! Behold my Bankai!


Offline faralos

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 235
  • Karma: +1/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #2 on: July 02, 2013, 10:50:20 PM »
I know that the newest version of vp requires the newer  Freeimage.dll file
 but that should only be for vp9.1.5 and up
 can you go into the editor and just click and move that piece?
 it looks like it was for  the sling plastics
but should not have been placed there
I use xp but don't have that particular table and never encountered that problem
not yet anyhow
« Last Edit: July 02, 2013, 10:52:04 PM by faralos »
I am never wrong Once I thought I was
 but I was merely mistaken

Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #3 on: July 02, 2013, 11:08:09 PM »
Sorry, Tim; no change at 512. It reminded me of a similar problem with, uh.....wtf was it...oh, yeah---Lord Of The Rings v2.4 (2.3 rendered okay, but I guess 2.4 was the flavor du jour with Alpha, etc. and I thought I'd try it. The squares, rectangles, et al are Flashers done with alpha, I think, but I don't remember what, if anything, remedied the problem; I never found it.

Hi, faralos;

I haven't spent enough (any) time in the Editor to be moving things around without worrying about losing/destroying them :Flush: This problem was pretty common for a while---a couple of years ago.

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #4 on: July 02, 2013, 11:53:40 PM »
I'm still guessing the graphics card can't handle the awesomeness of JP's table. Even at 2 years ago, some table still taxed systems. Nevermind the new vp with primatives- fuggetaboutit. But, this is what it can do (flippers). So, you don't know if this ever worked then, correct?
Tremble in fear! Behold my Bankai!


Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #5 on: July 03, 2013, 12:55:21 AM »
Nevermind the new vp with primatives- fuggetaboutit. But, this is what it can do (flippers).
Hmmmm.....good-looking screenshot, but what's that about flippers?

So, you don't know if this ever worked then, correct?
I suppose not; with my penchant for staying 'vintage', I'm not even sure why I tried these two. I guess they were simply the talk of the town, and when my rig coughed up on them I quit trying.

Another bummer: when the new and the old use the same rom and your initials appear with a trillion points that you can now never reach. :Cussing:

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #6 on: July 03, 2013, 10:31:50 AM »
The flippers have an image on them that says "flipper", and not the stock ones. And, they look damn good considering I messed with the graphics.... :Rolleyes:

I can send you the 2.2 version if you don't have it.
Tremble in fear! Behold my Bankai!


Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #7 on: July 03, 2013, 03:24:03 PM »
The flippers have an image on them that says "flipper", and not the stock ones. And, they look damn good considering I messed with the graphics.... :Rolleyes:
Hand-drawn lettering? or, sizing a font to the flippers' contours.....

I can send you the 2.2 version if you don't have it.
The 2.2 version of.....the table? As long as it's Desktop, I'm game. Thanks.

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #8 on: July 03, 2013, 04:32:30 PM »
No, I'm not that brave.... I changed the colors.
Tremble in fear! Behold my Bankai!


Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #9 on: July 03, 2013, 11:00:55 PM »
As long as it's Desktop, I'm game.
Hah.....I thought you meant King Of Diamonds v2.2, which you presented in FS, and which I couldn't find anywhere. 'Tis cool, though---I didn't have MM 2.2, either. Now to go try it out. Thanks again.

Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #10 on: July 03, 2013, 11:43:12 PM »
Well....it coulda been worse. Three castles dismantled before the seat was warm, and the second ball was the biggie---until two balls froze for about six seconds (while the music missed nary a beat) and then disappeared, ending the ball. I wound up with a tad over 55 million, but the replay was at 56. Oh, well.....considering I've forgotten the strategy.....

At least there were no white rectangles!

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #11 on: July 03, 2013, 11:47:29 PM »
 :Green: Good!
Tremble in fear! Behold my Bankai!


Offline faralos

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 235
  • Karma: +1/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #12 on: July 04, 2013, 04:43:20 AM »
back when I owned a computer with the dreaded Intel graphics chip in it
 I also got those odd green or white squares over everything
now that I have two towers one with a Radeon card one with an Nvidia card
 all those oddities vanished EXCEPT for fading lights and alpha ramps
two thing my computers still won't show correctly
so the sliding bar for alpha ramps sits all the way to the left
or at times for certain pins I must swap them out for acrylic ones
or click on that option just to play the pins
so it definitely sounds like yer graphics card can't handle the
new fangled toys
I am never wrong Once I thought I was
 but I was merely mistaken

Offline GSGregg

  • Donator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Country: us
  • Karma: +8/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #13 on: July 04, 2013, 10:36:29 AM »
faralos;

Yeah. One would think that one gig of ddr3 could handle some embellishments, but this thing doesn't like HDR at all, and can't even flip or launch balls properly in Pro Pinball or Full Tilt! Pinball---and those are old! Of course, I belabored those points in my old "So Much for the Upgrade" thread, so let's have a beer while I determine whether I've gotten $125 worth of complaints in during the last 28 months.  :Cussing:

G






 

Offline Itchigo

  • Victory is mine!!
  • Administrator
  • Pinball Wizard
  • *****
  • Posts: 1,341
  • Country: us
  • Karma: +6/-0
Re: Madness in VP9.1.2
« Reply #14 on: July 04, 2013, 12:15:16 PM »
Actually, I only have 1g of ddr3. I'm guessing maybe you need more processing power? But I have enough power to... well, let's just say it's nickname is Norad. :Green:
Tremble in fear! Behold my Bankai!